Automatiseren HR slecht idee?

Merendeel HR-professionals vindt automatiseren HR slecht idee

Drie op de vijf (61%) HR-professionals vindt dat HR gaat om menselijk contact en daarom niet geautomatiseerd moet worden. Opvallend is dat Nederlandse organisaties tegelijkertijd een hoge beoordeling ontvangen als het gaat om het nemen van voldoende stappen op het gebied van automatisering. Op dit gebied geven HR-professionals hun organisatie gemiddeld een 7,5 als cijfer.

Dit blijkt uit onderzoek van Nextmoves, implementatiepartner van SAP SuccessFactors en SAP HCM, uitgevoerd onder ruim 300 HR-professionals.

Gebruik mobiele applicatie voornamelijk voor inzicht salaris

Ondanks dat HR-professionals vinden dat het automatiseren van HR geen goed idee is, wordt er wel veelvuldig gebruik gemaakt van mobiele applicaties. De volgende aspecten worden het vaakst via een mobiele applicatie gedaan:

  1. Inzicht salarisstrook (43%)
  2. Verlof/verzuim (40%)
  3. Declaraties (37%)
  4. Vacatures (33%)
  5. Tijdsregistraties (29%)

Beoordelingsgesprekken in 2030 volledig geautomatiseerd

Voor 2030 verwacht 39 procent van de HR-professionals dat de feedback-, beoordelings-, en functioneringsgesprekken volledig geautomatiseerd zijn. Ook verwacht 36 procent in 2030 meer te praten met systemen dan met collega’s. Een ongeveer gelijk percentage (34%) denkt zelfs dat er in 2030 geen vergaderruimtes meer zijn, omdat vergaderingen allemaal virtueel plaatsvinden.

Bekijk hier het volledige artikel

Bron: HR Praktijk, 17 december 2020