Waarom goed afscheid nemen van je personeel zo belangrijk is

Een goede start is cruciaal voor een fijne samenwerking. Bedrijven besteden dan ook veel aandacht aan het zogenoemde 'onboarden' van hun medewerkers. Maar goed afscheid nemen is minstens zo belangrijk. "Oud-medewerkers zijn de ambassadeurs van je bedrijf

Bij softwarebedrijf AFAS is er geen medewerker die afscheid neemt zonder even in het zonnetje te zijn gezet. Zo krijgt iedereen die weggaat een speciale verrassingsdoos mee naar huis. "Er zit een koffiemok in, een tissuedoos met de tekst 'Eerste hulp bij heimwee' en een sleutelhanger met een foto van de baas", vertelt hr-manager Britt Breure.

Dit is natuurlijk grappig en attent, maar die verrassingsdoos is niet zomaar bedacht. "Vertrekkende medewerkers zijn de grootste ambassadeurs van je bedrijf", zegt Breure. Niet onbelangrijk, zeker omdat veel oud-medewerkers actief blijven in het netwerk van AFAS.

"Vaak blijven ze gebruikmaken van onze producten of werken ze bij een klant van ons", legt Breure uit. Ze voegt toe: "Nieuwe collega's komen vaak via oud-medewerkers binnen."

Bekijk hier het volledige artikel

Bron: nu.nl, 5 december 2019

Afbeelding van: freepik.com